eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Elfogadták a szakszervezetek a BKV ajánlatát

A BKV-nál működő mind a 26 szakszervezet elfogadta a cég idei, 5 százalékos béremelési ajánlatát. A társaság vezérigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a megállapodásban foglaltak végrehajtása nem veszélyezteti a cég stabilitását. Kocsis István hangsúlyozta: megpróbálják a hitelállomány növelése nélkül kigazdálkodni a többletköltségeket.

Korábban Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke az InfoRádióban elmondta: megállapodtak abban is, hogy nem csökkentik a szociális támogatásokat, az év végi juttatásokat pedig 45 ezer forintra emelik.

Az egyezség része az is, hogy a BKV csak közös megegyezéssel, és kizárólag a korengedményes nyugdíjra jogosultak körében hajthat végre létszámcsökkentést. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke arról beszélt az InfoRádióban, hogy a HÉV tervezett kiszervezése miatt még lehet sztrájk a társaságnál, mert nem kapták meg a kért hatástanulmányt és biztosítékokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×