eur:
388.56
usd:
362.03
bux:
69067.72
2024. május 9. csütörtök Gergely

Felrobbant egy ház Békés megyében

Felrobbant egy ház a Békés megyei Zsadányban csütörtök kora délután, az egyedül lakó idős asszony könnyebb sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.

Az épület egyik fala kidőlt, a szomszédos házakban csak kisebb károk keletkeztek. Az ingatlanban egyedül élő idős nő könnyebb sérüléseket szenvedett, akit a mentők elláttak.

A robbanás helyszínére Berettyóújfaluból és Szeghalomból érkeztek tűzoltók, de szerencsére csak kisebb tűzet kellett eloltaniuk. A szakemberek még vizsgálják, hogy a robbanást a gázvezeték szivárgása, vagy egy gázpalack meghibásodása okozta - mondta nagy Máté.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kiderült: mindenki ráugrott a mesterséges intelligenciára a régiónkban

Kiderült: mindenki ráugrott a mesterséges intelligenciára a régiónkban

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. A banki AI alkalmazásokról a Portfolio Financial IT rendezvényén kiemelten lesz szó. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×