eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A magyarok negyede nem jó szemüveget hord

Az élelmiszerboltokban, bevásárlóközpontokban és benzinkutakon kapható, előre gyártott szemüvegek használatának veszélyeire figyelmezteti a fogyasztókat a Magyar Látszerész Szövetség. A szervezet elnöke az InfoRádió Fórum című műsorának erről, valamint a szövetség tavaszi UV-szűrési akciójáról beszélt.

Az előre gyártott, bevásárlóközpontokban és benzinkutakon kapható szemüvegek nem szemüvegek, hanem szemészeti segédeszköznek lehet őket nevezni. Arra találták ki őket régen, hogy ha valaki otthon felejti saját szemüvegét, akkor legyen egy ideiglenes szemüvege - figyelmeztet Tóbiás Richárd látszerész az InfoRádió Fórum című műsorában.


Ezek az eszközök egyenméretben készülnek és átlagos pupillatávolságot veszik alapul, és ha így a viselőjük ilyen adatai eltérnek, akkor az nem tesz jót a szemnek. Így viselésük hosszú távon szemromlással járhat.


A Magyar Látszerész Szövetség tavasszal UV-szűrési akciót szervez. Négyszáz boltba lehet bevinni ingyen UV-tesztre a szemüvegünket. Tavaly a napszemüvegek voltak soron, idén az optikaiak.


A szervezet elnöke hozzátette: a lakosság felének szüksége volna szemüvegre, és 15-25 százalék azok aránya, akiknek kellene, de nem hordanak, vagy nem megfelelő szemüveget viselnek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×