eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Veszprémi gyilkosság: kihallgatták a rendőr tanúkat

Bencze József országos rendőrfőkapitánynak vannak információi arról, hogy a rendőrség állományába tartozókat hallgattak ki tanúként a veszprémi gyilkosság ügyében. Ezt maga a rendőrfőkapitány mondta hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy voltak-e rendőrök a bűncselekmény idején a Patrióta bárban.

A rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: "Arról van információm, hogy a kihallgatott, több mint 70 tanú között vannak a rendőrség állományába tartozó tanúk is, tehát a bárban tartózkodó személyek, mint szóba jöhető tanúk között az eljárás kezdeti szakaszában már felmerültek olyan személyek, akik a rendőrség állományába tartoznak".

Hangsúlyozta, szerinte is tisztázni kell, hogy voltak-e a helyszínen rendőrök, akár szolgálaton kívüliek is, ezért vizsgálatot rendelt el, amely várhatóan a héten lezárul. Szólt arról is, hogy ilyen esetekben a rendőrt intézkedési kötelezettség terheli, de a személyi felelősséget firtató kérdésre annyit mondott: a vizsgálat eredményének birtokában "annak megfelelő intézkedést teszek".

A Veszprém Városi Bíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a szemtanúk vallomásai alapján az állapítható meg, hogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját Raffael Sándor szúrta szíven.

A sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt, a február 8-án vasárnap hajnalban, Veszprémben elkövetett gyilkosság és súlyos testi sértések két gyanúsítottját másnap, Ausztriában, az A2-es autópályán tartóztatták fel az osztrák rendőrök.

A héten eredmény siófoki ügyben

A két férfit pénteken adták át az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak, majd szállították őket Veszprémbe, ahol azt követően órákon át tartott a kihallgatásuk.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már korábban, Pesic pénteken hagyhatta el a kórházat.

Bencze József újságírókkal közölte azt is, hogy a nyári, úgynevezett siófoki felvonulás ügyében elrendelt belső vizsgálat ugyancsak a héten várható. A rendőrfőkapitányt a vizsgálat elindítására korábban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utasította.

Siófok polgármestere korábban arról beszélt, hogy a romák nyári siófoki felvonulása erődemonstráció volt, egyfajta dacos reakció arra, hogy nem tudták kiterjeszteni a befolyásukat a siófoki vendéglátósokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×