eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Az SZDSZ politikai konszenzust sürget a Reformszövetség programjához

Politikai megegyezést sürget a Reformszövetség programjának támogatása érdekében az SZDSZ elnöke. Fodor Gábor úgy fogalmazott: a szervezet elképzelései alkalmasak lehetnek a válság érdemi megoldására, ezért arra kéri a miniszterelnököt, ennek alapján alakítsa át korábban ismertetett terveit. A szabaddemokrata politikus az ország érdekében Orbán Viktortól, a Fidesz elnökétől is támogatást vár az ügyben.

Fodor Gábor a kormányfő szombati kijelentésére utalva úgy vélte: nem a javaslatoknak, hanem a kormányzat cselekvőképtelenségének lesz rémisztő társadalmi hatása.

Az MDF is támogatja a Reformszövetség válságkezelő és növekedésösztönző programját, amely Dávid Ibolya, a párt elnöke szerint sok hasonlóságot mutat az általuk korábban javasoltakkal.

A Reformszövetség 5 év alatt összesen 2300 milliárd forinttal csökkentené a kiadásokat és a többi között 5 százalékponttal mérsékelné az idén a munkáltatói járulékterheket.

A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát már ebben az évben évi 5 millió forintra emelnék a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett, a 20 százalékos általános forgalmi adót pedig átmeneti jelleggel 24 százalékra növelnék.

Gyurcsány Ferenc imponálónak, de társadalmi hatását tekintve esetenként rémisztőnek nevezte a javaslatokat, ugyanakkor azt is hangsúlyozta: az elképzelések azt mutatják, hogy az általa ismertetett válságkezelő intézkedéseknek jó az iránya.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×