eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kudarc-e a romák integrált oktatása?

Az MSZP szakpolitikusa, Tatai-Tóth András a romák integrált oktatásának kudarcáról beszélt. Egy mérvadónak tekinthető tanulmány szerint viszont az integráció szakmai szempontból, ha valóban megvalósul, sikeres.

A Népszabadság arról ír, hogy a gond az: az integrált oktatás kevés helyen valósul meg. Egy csütörtöki sajtótájékoztatón a szocialisták egyik vezető oktatáspolitikusa úgy nyilatkozott, "vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket". Tatai-Tóth András azt is állította, a törvény eszközével próbálnak egy problémát megoldani, ahelyett, hogy pedagógiai módszerekkel közelítenének. A sajtótájékoztatón elhangzottakat a Fidesz úgy értékelte, hogy a szocialisták végre beismerték, hogy kudarcot vallott a döntően a roma, illetve a többségi társadalomhoz tartozó gyerekek együtt nevelésre, az elkülönítés megszüntetésére irányuló akarat, amely az elmúlt évek kiemelt oktatáspolitikai törekvése volt.

Példátlan összefogás készülődik természettudományos képzés megmentéséért. A tudósok és szakemberek ideológia és politikai véleménykülönbségeiket félretéve közös állásfoglalással fordulnak az oktatási miniszterhez és a közvéleményhez, amelyben sürgős intézkedéseket kérnek a szféra válságának kezelésére - olvasható a Magyar Nemzetben. A természettudományos órák számának növelését, kötelező érettségit és a pályán elhelyezkedő tanároknak kiemelt anyagi támogatást kérnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×