eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Giró-Szász: Gyurcsány most többet árt, mint az elmúlt hat évben

Giró-Szász András politikai elemző szerint a Gyurcsány-kormány mostani tehetetlensége nagyobb károkat okoz, mint a kabinet elmúlt hatéves tevékenysége. A Századvég Alapítvány igazgatója az InfoRádióban azt mondta: Az elmúlt hónapokban behozhatatlan hátrányt szenvedett az ország gazdasága.

A Századvég Alapítvány igazgatója úgy véli: ha a kormány tavaly ősszel világosság tette volna, hogy milyen a valós gazdasági helyzet Magyarországon - akár a saját kárára is -, akkor maguk a szocialisták sem tudtak volna szembe menni a szükséges intézkedésekkel, hiszen azzal az ország rendbetételét akadályozták volna.

Giró-Szász András rámutatott azonban, hogy a kabinet az elmúlt öt-hat hónapban sem cselekedet megfelelően, ezzel pedig sokkal többet ártott, mint a korábbi hat évben.

Mint mondta, korábban a kabinet csak a politikai támogatottságát veszíthette el az elhibázott lépésekkel, és a szükséges intézkedések meghozatalának elmaradásával, a mostani cselekvésképtelenségében, ha úgy tetszik, gyávaságában viszont nemcsak Gyurcsány Ferenc kormánya, hanem az egész ország belebukhat.

Szavai szerint gazdaságilag behozhatatlan hátrányt szenvedett az ország az elmúlt hónapokban.

A politikai elemző az előrehozott választások lehetősége kapcsán azt mondta: egy ilyen voksolásnak egyértelműen a kis pártok lehetnek a vesztesei, hiszen az MDF és az SZDSZ kiesne a parlamentből. Ezek a tömörülések most azzal küzdenek, hogy a saját parlamenti továbbélését tekintsék-e fontosabbnak, vagy az ellenzéki magatartást.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×