eur:
388.7
usd:
361.63
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Húsz centi hó, viharos szél - márciusig marad a zimankó

A következő napokban igazi téli időjárásra kell számítani - tájékoztatta az InfoRádiót Németh Lajos meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a további havazás mellett hóátfúvásokra is kell számítani.

Intenzív havazásra kell számítani éjszaka is: holnap estig az ország legnagyobb részén 3-10, észak- és délkeleten azonban akár 15-20 centiméternyi friss hó is leeshet - tájékoztatta az InfoRádiót Németh Lajos meteorológus.

Kedden napközben az észak-északnyugati irányú szél megerősödik, és viharos széllökések is előfordulhatnak, ezért hóátfúvások kialakulására is fel kell készülni. Hajnalban nulla és -5, napközben -2 és 3 Celsius-fok között alakul - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hét második felében, csütörtöktől mérséklődik a szél erőssége, ám még akkor is számítani kell 40-65 kilométer/órás széllökésekre. Van bőven utánpótlása a hideg, sarkvidéki eredetű levegőnek: a lehullott hó a következő héten biztosan nem olvad el - fűzte hozzá Németh Lajos.

A meteorológus szerint február végéig nem lesz jelentősebb enyhülés, olvadás sem valószínű. Hozzátette: Magyarországon 1940. február 16-án volt a leghidegebb, akkor -35 fokot mértek.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×