eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megsérült a szerkezete, de biztonságos a Szabadság híd

Egy hajnalban történt baleset következtében megrongálódott a Szabadság híd szerkezete - tájékoztatta az InfoRádiót a híd felújításában részt vevő Hídtechnika Kft. ügyvezető műszaki igazgatója. Kovács László szerint jelenleg nem balesetveszélyes az átkelő, ám a sérült elem javításakor a hidat ismét le kell zárni a villamos- és gyalogosforgalom elől.

"Tekintélyes kárt okozott" a Szabadság híd szerkezetében az az emelőkosaras jármű, amelynek kosárgémje beakadt híd alsó övlemezébe, amely szétnyílt, ezért cserélni kell - mondta az InfoRádiónak a Hídtechnika Kft. ügyvezető műszaki igazgatója.

Kovács László hozzátette: a hídban keletkezett kár összege nem éri el a 10 millió forintot, ám a szegecselt övlemez a híd egyik fő tartóeleme, ezért cseréjének idejére az átkelőt le kell majd zárni a gyalogos- és villamosforgalom elől. A hídon jelenleg teljesen biztonságos a közlekedés - jegyezte meg.

A szakértő szerint a javítást a korrózióvédelmi munkákkal egy időben kellene elvégezni, erre azonban most nem alkalmas az időjárás. A felújított Szabadság hidat május 31-ig kell átadni, addig mindenképpen kicserélik a megrongálódott elemet - jelentette ki Kovács László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×