eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Még nem érte el a tetőpontját az influenzajárvány

Már 63 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. A kórházak listáját az ÁNTSZ az internetes oldalán tette közzé.

A múlt hét óta több mint 50 kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat, elsősorban a szülészeti, csecsemő- és újszülött-, intenzív, transzplantációs, hematológiai és onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban, azonban a kórházigazgatók saját hatáskörben - a helyi megbetegedési helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek teljes zárlatot.

Mától 12 közép-dunántúli és két észak-magyarországi kórházban nem lehet a betegeket látogatni az influenzajárvány miatt. Így már 63-ra emelkedetett azon kórházak száma, amelyekben teljes vagy részleges látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint a legtöbb megbetegedés Pest, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében és a fővárosban volt.

A megbetegedések száma legerőteljesebben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében emelkedett - több mint a háromszorosára.

A betegek 41 százaléka 15-34 év közötti, 23 százaléka 35-59 év közötti , 7 százaléka pedig 60 éven felüli. Télen eddig több mint 300 ezren betegedtek meg influenza vírus miatt, és a fertőzöttek száma növekszik. A szakemberek szerint a járvány még közel sem érte el tetőfokát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×