eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Marad a képviselőtestület Erzsébetvárosban

Sem a Fidesz, sem az MDF indítványát nem támogatták reggel Erzsébetvárosban a képviselőtestület feloszlatásáról. A tegnap őrizetbe vett Hunvald György polgármester nélkül rendezett ülésen kellene tárgyalni a kerület belső vizsgálatát az ingatlanpanamák ügyében. A dokumentum az ügyleteket rendben találta, a csatolt szakértői elemzés szerint az ügyészség által gyanúsnak talált szerződésekben szereplő eladási összegek megközelítették, sőt egyes esetekben túl is lépték a piacon elérhető legjobb árakat.

Az erzsébetvárosi képviselőtestület ülésén a Fidesz frakciót vezető Vattamány Zsolt, arról beszélt, hogy a testület sem erkölcsileg sem politikailag nem képes megfelelni feladatának.

A kerületet irányító szocialista polgármestert tegnap vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. Hunvald Györgyöt bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekményekkel, egyebek mellett csalással, hivatalos személy általi vesztegetéssel, és magánokirat-hamisítással gyanúsítják.

Arról még nincs döntés, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e a polgármestert. Az erzsébetvárosi visszaélésekkel összefüggésben korábban előzetes letartóztatásba helyeztek egy értékbecslőt, valamint az önkormányzat gazdasági, illetve pénzügyi bizottságának szabad demokrata elnökét.

Lemondott a pénzügyi bizottság elnöke

Lemondott tisztségéről az előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter (SZDSZ), aki a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke volt - jelentette be Gergely József (MSZP), Erzsébetváros gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármestere, aki az őrizetben lévő Hunvald György szocialista polgármestert helyettesítette a szerdai rendkívüli ülésen.

A listáról bejutott Kardos Péter helyére Csontos Péter (SZDSZ) önkormányzati képviselő került, aki a rendkívüli ülésen már esküt is tett.

Elfogadták a költségvetést

Elfogadta az erzsébetvárosi képviselő-testület a kerület 2009-es költségvetését a szerdai rendkívüli ülésen.

Vattamány Zsolt a szavazás előtti felszólalásában elmondta, hogy gondban vannak a költségvetés megtárgyalásakor, mert akik abban a döntéseket hozzák, azok rácsok mögött vannak. Hozzátette, hogy az önkormányzat elmúlt két és fél éve a vagyonfelélésről, a veszteségről és a megszorításokról szólt.

Erre az évre 4,2 milliárd forint bevételt terveztek ingatlanértékesítésből, amely összeget a frakcióvezető szerint nem a fejlesztésekre fordítják majd, hanem a vagyonfelélésre; a hiteltartozás tovább növekszik, és a kerület adósságspirálba kerülhet a felelőtlen gazdálkodás miatt. "Nem támogatható a költségvetés" - fogalmazott Vattamány Zsolt.

A 2009-es költségvetést végül 16 igen, 4 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta a VII. kerületi képviselő-testület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×