eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyurcsány Ferenc: nincsen titkos pénzes fiók

Ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz - közölte Gyurcsány Ferenc, miután a közbiztonságról egyeztetett Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal, Draskovics Tibor rendészeti miniszterrel, valamint Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettesével.

A rendőrök számának növelésével javítaná a közbiztonságot a kormány. Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a rendészeti miniszterrel, az országos rendőr-főkapitánnyal és a Legfelsőbb Bíróság elnök-helyettesével egyeztetett a közbiztonság helyzetéről. A miniszterelnök azt mondta: ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni.  Mint mondta, nincs titkos pénzes fiók.

Gyurcsány Ferenc kormányfő a találkozó után elmondta, hogy a közbiztonságot javulását több intézkedéstől várják. Példaként említette a Btk. módosítását, eszerint február óta egyes bűncselekmények, így például a rablás esetében már az előkészületet is bünteti a törvény.

A miniszterelnök szerint szükséges a közrend fenntartásában közreműködő helyi erők jogainak kiterjesztése, és a rendőrséggel való együttműködésük erősítése. A politikus hangsúlyozta: növelni kell az utcákon szolgálatot teljesítő rendőrök számát.

Elengedhetetlen, hogy az utcán több járőr legyen, és a kapitányságokon kevesebben dolgozzanak. Bizonyos munkaköröket pedig nem rendőrökkel kell betöltetni. Az országos rendőrfőkapitány a következő napokban jelentést készít arról, hogy belső létszám-átcsoportosítással miként tud több rendőrt vezényelni azokra a helyekre, ahol sok az együttélés szabályait sértő konfliktus.

Ha több pénzt kell biztosítani a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Átcsoportosítással ez megoldható.

Gyurcsány Ferenc közlése szerint nem esett szó a találkozón a miskolci rendőrkapitány korábbi kijelentéséről, amely többekben is felháborodást váltott ki, ugyanakkor a kormányfő elmondta a véleményét. Úgy fogalmazott: nem dolga egy rendőrnek sem a származás, sem a vallás, sem pedig a politikai hovatartozás alapján a bűnelkövetők minősítése. Szerinte a bűnt egyforma mércével kell mérni, ugyanakkor felmentésre, és ürügyre sem adhat okot valakinek a származása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×