eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Az autóson vasszigorral hajtják be a büntetést, de ők megsértik a törvényt"

Már befizette az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. az Emberibb Parkolásért Mozgalom által hiányolt perköltséget - mondta a cég vezérigazgatója az InfoRádiónak. Úgy vélik, hogy az ügyben csalás történt, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, és szándékos hitelrontásért beperlik az Emberibb Parkolásért Mozgalmat. Ez utóbbi azért kezdeményezett felszámolási eljárást a parkolási díjakat beszedő Intrum Justitia ellen, hogy bebizonyítsa: a követeléskezelőknek is be kell tartaniuk a törvényt.

Azonnal elküldte az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. a megadott címre a tízezer forint plusz áfa perköltséget, ahonnan azonban visszajött a pénz - reagált az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) vádjaira a cég vezérigazgatója, Felfalusi Péter.

Az EMPAMO azt állította, jogy az Instrum Justitia nem fizette ki egy autósnak az általa elveszített pótdíjazási per költségeit, amelyet az EMPAMO megvásárolt, majd mivel nekik sem fizettek, felszámolási eljárást indítottak a cég ellen.

Az autós egyébként úgy nyerte meg a pert az Intrum Justitia ellen, hogy bebizonyította: nem volt jogos a vele szemben támasztott 13-14 ezer forintos követelés. Az EMPAMO szerint az Intrum Justitia beperlése szimbolikus jelentőségű, mivel ha kifizetik a tartozást, abban a pillanatban megszűnik a felszámolási eljárás.

"Nekünk, autósok betarthatatlan rendeletet kell betartanunk, vasszigorral hajtják be rajtunk a pár perces késésekkel összehozott követeléseket, ők viszont nem törődnek a jogszabályokkal, nem fizetik ki a saját tartozásukat" - fejtette ki a per hátterét az EMPAMO alelnöke, Legin István.

Viszontper

Felfalusi Péter viszont azt állítja: miután visszaérkezett hozzájuk az átutalt perköltség, felvették a kapcsolatot az autós ügyvédjével. Õ megírta nekik, milyen bankszámlaszámra utalják el az összeget, és ezt december harmadikán meg is tették. "Így ez nem létező követelés" - szögezte le a vezérigazgató.

Ráadásul, mint mondta, az engedélyezési szerződésen ugyanaz az ügyvéd szerepel tanúként, aki arról tájékoztatta őket, hova utalják az összeget. Így kezdeményezik az ügyvédi kamarából való kizárását etikátlan magatartás miatt.

Ezenfelül feljelentést tesznek csalás vádjával ismeretlen tettes ellen, mivel szerintük nem létező követelésről van szó. Ha tényleg volna ez a követelés, és azt megvette volna az Emberibb Parkolásért Mozgalom, akkor inkasszóval levehette volna az összeget az Intrum Justitia bankszámlaszámáról, és semmiféle eljárást nem kellene kezdeményeznie - vélekedik Felfalusi Péter. Szerinte nem a pénz beszedése volt a cél, hanem a hitelrontás. Így az EMBAMO-t is feljelentik hitelrontásért, és többmilliós kártérítést is követelnek tőle.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×