eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: Lesz édes és lesz keserű pirula

A világgazdasági válságra adandó válaszok között lesznek olyanok, amelyek egyeseknek tetszeni fognak, másokat pedig érzékenyen érintenek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

"Lesz édes és lesz keserű pirula ebben a dobozban" - fogalmazott a kormány által javasolandó válságkezelő intézkedések kapcsán a kormányfő az MSZP-frakció tagjaival kezdeményezett konzultáció előtt.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, biztosan lesz a megoldások között olyan, amely valakiknek jól fog esni, tetszeni fog, és lesz olyan is, amelyiket egyesek szeretni fognak, miközben mások a szájukat fogják húzni tőle.

A miniszterelnök úgy értékelte, hogy az elmúlt hatvan év legbonyolultabb gazdasági átalakulása folyik, és "fel fog fordulni a világ gazdasága".

Az elmúlt hónapokban a kormány megpróbált a legtöbbek által osztott feltételezésekből kiindulni, ha kellett beavatkozott, és inkább a pesszimista elképzeléseket vette alapul, de kiderült, hogy a világ gazdasága "még lejjebb megy" - közölte a politikus.

Gyurcsány Ferenc szerint azért nem könnyű a megoldás, mert egyik oldalról fent kell tartani az egyensúlyt, másik oldalról piacot kell teremteni, foglalkoztatást és beruházást növelni, csökkenteni kell a terheket.

A kormányfő úgy vélte, az politikai sarlatánság, hogy a válságkezelés elképesztően egyszerű dolog, adót kell emelni vagy csökkenteni és ezzel megoldódnak a problémák.

Az MSZP kétnapos noszvaji elnökségén döntöttek a politikai menetrendről: január 29-re rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×