eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MSZP: nem rosszak az oktatás idei pozíciói

Az MSZP szerint az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére sem rosszak az oktatás idei pozíciói. A szocialista párt oktatási munkacsoportjának vezetője azt mondta: a költségvetésből 27 milliárd, uniós forrásokból pedig mintegy 100 milliárd forintot fordíthatnak az Új Tudás programban megfogalmazott célokra.

Tatai-Tóth András közölte: emelik a leghátrányosabb helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok és az osztályfőnökök pótlékát, és megújul a szakképzés is.

Az idén az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal által készített Zöld Könyv ajánlásai alapján, a közoktatás szereplőinek bevonásával szeretnék formálni az oktatáspolitikát - tette hozzá.

Tatai-Tóth András a legfontosabb célok között említette a falusi kisiskolák feladatellátásának, az önkormányzati iskolafenntartás tapasztalatainak áttekintését, a pedagóguspálya rehabilitációját, valamint azt, hogy az alsó tagozatban ne lehessen megbuktatni a diákokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×