eur:
389.37
usd:
362.8
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bizonytalan a helyzet Ferihegyen

Nincs döntés arról, hogy folytatják-e szerdától a reptéri munkavállalók a sztrájkot Ferihegyen - mondta az InfoRádiónak a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke. Csorba Attila hozzátette: az elmúlt napokban semmiféle megállapodás nem született.

Nincs döntés arról, hogy folytatják-e szerdától a reptéri munkavállalók a sztrájkot Ferihegyen - közölte az InfoRádióval a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke.

Csorba Attila leszögezte: ők a megállapodásban érdekeltek. Szerinte az elmúlt tíz napot sajnos a cég menedzsmentje elfecsérelte, holott egyeztetéssel is el tudták volna tölteni azt.

Kedd vagy szerda délután ülnek a felek újra tárgyalóasztalhoz.

Csorba Attila viszont rámutatott: a cégen belül nincs sztrájkszabályzat, a kollektív szerződés pedig pár napon belül lejár, mivel "a cég menedzsmentje felrúgta azt". A munkáltatótól függ, hogy sztrájkolók fölveszik-e a munkát - tette hozzá.

A Budapest Airport szóvivője elmondta: szerda délelőtt tíz órára hívták egyeztetésre az érdekképviseleti vezetőket és a sztrájkbizottság vezetőit, akiktől azonban eddig hivatalos választ még nem kaptak.

Szollár Domokos hozzátette: a görög munkavállalók addig maradnak Ferihegyen, amíg az érdekképviseletek végleg be nem fejezik a sztrájkot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×