eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MDF: Elköszönünk azoktól, aki nem tartják be a szabályokat

Az MDF országos választmányának elnöke szerint pártja azoktól az emberektől válik meg, akik nem tartják be a szabályokat, a morális elvárásokat. Makay Zsolt az InfoRádiónak nyilatkozva közölte: nem igaz, hogy Dávid Ibolya tavaly felhívta az első fokon most kizárt kiskunfélegyházi elnököt, és Karsai Péter támogatását kérte volna tőle.

Elköszönünk azoktól, akik nem tartják be a párt belső szabályait, a morális elvárásokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Demokrata Fórum országos választmányának elnöke. Makay Zsolt hozzátette: a kizárásokról - az alapszabályban foglaltak alapján - az etikai bizottság, illetve a legfelsőbb fórum, az országos választmány dönt.

Az MDF-ből most első fokon kizárt Jászberényi László, a párt kiskunfélegyházi elnökének ügyében is az etikai bizottság járt el. Ilyesmiről az MDF elnökségének nem kell tárgyalnia, mert nem tiszte - hangsúlyozta Makay Zsolt.

A választmányi elnök határozottan cáfolta, hogy Dávid Ibolya felhívta volna Jászberényi Lászlót, aki az InfoRádiónak korábban azt mondta: a pártelnök a tavalyi megyei tisztújítás előtt telefonált neki, és arra kérte, hogy Karsai Pétert támogassa, így megtarthatja a posztját.

Ki számít partnernek?

A hétvégén megalakult Ifjúsági Konzervatív Unióról (IQ) szólva Makay Zsolt közölte: üdvözli a szervezet létrejöttét, amely támogatni, és nem kritizálni akarja a Magyar Demokrata Fórumot.

Nem arról van szó, hogy az számít partnernek, aki nem kritizálja a párt vezetésének politikáját, ám egy partner nem nyilatkozhat az MDF testületei által hozott határozatokkal ellentétesen - magyarázta a választmányi elnök.

Makay Zsolt kijelentette: egy demokratikus pártban a belső viták után megszületett többségi döntéseket minden tag támogatja, az MDF is ezt várja a tagjaitól. Arra a kérdésre, hogy az MDF párt, illetve parlamenti frakciószinten jó morális állapotban van-e, a választmányi elnök úgy válaszolt: "Miért ne lenne?"

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×