eur:
391.17
usd:
365.5
bux:
68106.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok

Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották. Az illetékes vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Tiszán közepes a jégzajlás, hat jégtörő hajó áll készenlétben.

A tiszai jégzajlás miatt ugyancsak nem közlekedik a komp Balsa és Kenézlő, valamint Tiszacsege és Ároktő között. Az autósok a cigándi, a tokaji vagy a polgári hidat használhatják - közölte Foczkó Tamás a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere.

Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője elmondta: a Felső-Tiszán közepes erősségű a jégzajlás, Dombrád és Tiszabercel térsége között pedig 5-10 centiméteres álló jég borítja megszakításokkal a folyót.

A többi szakaszon 1-2 centiméteres parti jég, illetve zajlás tapasztalható. A Tiszán egyébként hat jégtörő hajó áll bevetésre készen, ebből kettő Tokajban, kettő Tiszalökön és kettő Tiszadobon várakozik.

Arról is beszámolt a szóvivő, hogy a tartósan hideg idő miatt több észak-magyarországi folyón zajlik a jég, több helyen már állójeges szakaszok is kialakultak. Így nemcsak a Tisza néhány részét, hanem a Bodrogot is néhol álló jég borítja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×