eur:
390.63
usd:
364.67
bux:
68281.3
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gaskó István nem készül politikai szerepre

Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. A szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.

Én szociáldemokrata értékrendet vallok magaménak, mit keresnék egy jobboldali párt listáján? - tette fel a kérdést Gaskó István. Közölte: az a bajom, hogy a magát baloldaliként meghatározó szocialista párt olyan ultra-neoliberális politikát folytat, ami szerintem összeegyeztethetetlen a baloldali értékekkel.

Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezetője a lap pénteki számában olvasható interjúban azt is elmondta: nagy esély van arra, hogy folytassák a karácsonykor felfüggesztett sztrájkot.

Más-más elképzelésekkel kezdik az idei esztendőt a parlamenti pártok, hiszen az MSZP hosszú távú célokról egyeztetne, ám a Fidesz politikájában nem tud változást ígérni. A pártok álláspontja a Népszabadság pénteki számában olvasható összeállításból derül ki.

Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet két vezetőjével - tudta meg a Magyar Nemzet. A megbízás szerint a legalább hatvan oldal terjedelmű elemzés a dél-alföldi régió nagytelepülései 2000-2006 közötti szociográfiai, demográfiai és infrastrukturális helyzetének változását vizsgálta.

A lap egy másik cikkében arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök az eddigi jelölések alapján várhatóan jó eséllyel megtarthatja posztját az MSZP március végi tisztújító kongresszusán, ám Hiller István alelnök széke veszélyben forog, és komoly kampányra lesz szükséges Juhász Ferenc elnökhelyettesnek, valamint Újhelyi István alelnöknek is azért, hogy megtarthassák jelenlegi tisztségüket. Az MSZP elnöki székéért valószínűleg sem Kiss Péter kancellárminiszter, sem Szekeres Imre honvédelmi miniszter, sem Szili Katalin házelnök - aki egyébként más vezető párttisztségért sem száll harcba - nem indul majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×