eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vecsei: A baj összehozza az embereket

A baj általában összehozza az embereket - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Vecsei Miklós kiemelte: a szolgálat megalakulásának 20. évfordulójára a "Magyarországnak van a legnagyobb szíve" jelmondatot választották, mert ez híven tükrözi, hogy minden pesszimizmus ellenére sok a jószándék és a tenni vágyás az emberekben. Vecsei Miklós szólt arról is, hogy az uzsorakamat okozza a legnagyobb problémát a szegényebb településeken.

Válság idején erősödik a szolidaritás és az összetartás az emberek között; ez érezhető most is - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Vecsei Miklós kifejtette: a baj általában összehozza az embereket, ezt jól mutatja, hogy egy magyarországi árvíz, de egy külföldi földrengés esetén is sokan segítenek. Megható és néha érthetetlen nagyvonalúsággal lehet találkozni - tette hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A szolgálat megalakulásának 20. évfordulójára a "Magyarországnak van a legnagyobb szíve" jelmondatot választották, mert ez híven tükrözi, hogy minden pesszimizmus ellenére sok a jószándék és a tenni vágyás az emberekben - emelte ki Vecsei Miklós.

Magyarországon sok a jó ember, mégis mintha valamilyen gát lenne bennük - hangsúlyozta az ügyvezető alelnök, aki szerint beszélni kell arról, milyen gazdag az ország ebből a szempontból.

Vecsei Miklós szólt arról is, hogy az uzsorakamat okozza a legnagyobb problémát a szegényebb településeken. Kifejtette: mindez olyannyira komoly gondot jelent, hogy a szeretetszolgálat munkatársai már az uzsorásokkal tárgyalnak, hogy megakadályozzák egy-egy család utcára kerülését.

Olyan súlyos a helyzet a szegényebb településeken, hogy azt nem lehet érzéketlenül végignézni - emelte ki az ügyvezető alelnök. Hozzátette: látható néhány kedvező lépés, de mintha mindig le lennénk maradva ebben a kérdésben.

Akkor van esély a változásra, ha az uzsoráról szóló jogszabály-módosítást ötpárti konszenzussal fogadja a parlament, és ezt titkosszolgálati eszközökkel kiegészítve nagy erővel végrehajtják - vélekedett Vecsei Miklós.

Amíg nem áll helyre a közbiztonság a településeken, és nem érdemes belekezdeni bármibe a létbizonytalanság miatt, addig nincs értelme a vidék megújításáról beszélni - hangsúlyozta.

Vecsei Miklós szerint a szegény településeket nem pályáztatni kell, hanem kiemelni a nagy egészből, és célzottan támogatni. Ezeket a lépéseket a kormányzatnak kötelező lesz meglépni - tette hozzá.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×