eur:
385.6
usd:
354.69
bux:
68335.52
2024. május 21. kedd Konstantin

Megint lejárt élelmiszert címkéztek át Törökbálinton

Több tonna fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert foglaltak le a hatóságok Törökbálinton. A raktárban a rendőrök tetten érték az ott dolgozókat, akik épp az élelmiszereken lévő lejárati dátumot mosták le. Azt egyelőre nem tudni, hogy az áruból került-e az üzletekbe.

Több tonnányi, mintegy nyolcvan raklapnyi átcímkézett élelmiszert találtak Törökbálinton - közölte Helik Ferenc fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos.

A termékek között ásványvíz, sör, citromlé, zsemlemorzsa, sajt, sajtkrém, édesipari termékek és konzervek is voltak, amelyeket egy élelmiszerek tárolására alkalmatlan helyiségben találtak meg a törökbálinti rendőrkapitányság értesítése nyomán.

A rendőrség tetten ért két embert, akik éppen lakkbenzinnel és hígítóval mosták le a termékek címkéit, mivel az élelmiszerek 2007-2008-ban lejártak. Még nem tudják, hogy boltokba került-e a termékekből- mondta Helik Ferenc az InfoRádiónak.

2006-ban már volt egy hasonló ügy Törökbálinton, de az akkori vétkes céget fölszámolták. Így csak a most zajló kihallgatások után tudják megmondani, ugyanaz a vállalkozó-e a mostani csaló is. De a bírság nagy összeg lesz - szögezte le a megyei helyettes főállatorvos.

Hanganyag: Helik Ferenc

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×