eur:
388.71
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Demszky az ideinél is nehezebb évet ígér

A főpolgármester szerint nehéz, de eredményes évet zárt a főváros. Demszky Gábor kifejtette: idén a fővárosi önkormányzat 561 milliárd forinttal gazdálkodhatott, a tavalyinál több lett a helyi iparűzési adóbevétel, ugyanakkor kevesebb támogatást kapott az államtól.

Demszky Gábor főpolgármester évértékelőjében azt mondta, hogy bár nehéz év volt az idei, valószínűleg a következő év nehezebb lesz. A tömegközlekedési fejlesztésekről kijelentette: befejeződtek a felújítási munkák a Kiskörúton, így már járhatnak a 47-es és 49-es villamosok a Szent Gellért tér és a Deák tér között.

Várhatóan jövő héttől újra járható lesz a budai alsó rakpart szakasza a Szabadság híd és a Lágymányosi híd között. A Szabadság híd átadásának határideje május-tette hozzá a politikus.

A fővárosi önkormányzat idei költségvetéséről szólva közölte, hogy Budapest 561 milliárd forinttal gazdálkodhatott, a tavalyinál több lett a helyi iparűzési adóbevétel, ugyanakkor kevesebb támogatást kapott az államtól. Elismerően beszélt a főváros és a kormány közötti egyeztetés eredményéről, amely szerint 10 milliárd forintos azonnali támogatást kap a közlekedési vállalat, és jövőre még 30 milliárd forintot fejlesztésre.

Demszky Gábor szólt az uniós pályázatok fontosságáról, és arról, hogy a Főgáz privatizációjából jelentős bevételre számítanak, de mint fogalmazott: nem mindenáron akarják eladni a részvényeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×