eur:
389.77
usd:
362.79
bux:
68142.58
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Munkába álltak a görögök Ferihegyen

Ferihegyen a menetrend szerint indítják és fogadják a járatokat, és immár folyamatos az utasforgalom - közölte az InfoRádióban a Budapest Airport szóvivője. Szollár Domokos közölte: reggel folytatódtak a hivatalos egyeztetések a munkáltató és a sztrájkoló dolgozók képviselői között.

Mintha nem lenne sztrájk Ferihegyen - számolt be a kedd reggeli állapotokról a Budapest Airport szóvivője. Szollár Domokos kiemelte: reggel 7 órára megszűnt a sorban állás, folyamatos az utasforgalom, és a járatok késésére sem kell számítani. A szóvivő arra kérte az utazókat, hogy legalább két és fél órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

Kedden reggel folytatódtak a hivatalos egyeztetések a munkáltató és a sztrájkoló dolgozók képviselői között - közölte Szollár Domokos, aki nem erősítette meg azokat a korábbi információkat, hogy az hétfői informális egyeztetéseken közeledtek az álláspontok a kollektív szerződés és a takarítás kiszervezésének kérdésében.

Az erre vonatkozó híreket a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet cáfolta; az érdekképviselet közleményében azt írta: a két fél tegnap - a cég hibájából - egyáltalán nem egyeztetett.

A Budapest Airport a keddi egyeztetésen szeretne pontot tenni az ügy végére, és megállapodás közeli helyzetbe kerülni - emelte ki a szóvivő.

A görög ellenőrök is munkába álltak

A Budapest Airport tájékoztatása szerint kedden délelőtt 31 magyar és 23 görög utasbiztonsági ellenőr állt munkába, a külföldi szakemberek magyar felügyelettel végzik a munkát.

Szollár Domokos szerint nem sérti a sztrájkjogot a külföldi munkavállalók alkalmazása, és a törvényeket betartva jár el a Budapest Airport. Iványi Judit munkajogász korábban azt mondta az InfoRádiónak, hogy megsérti a sztrájktörvényt a Budapest Airport azzal, hogy biztonsági ellenőröket alkalmaz az Európai Unió más országaiból.

Korábban Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a munkaügyi főfelügyelőséghez fordult, mert úgy tudja: a Budapest Airport 40 görög munkavállaló kiképzését kezdte meg, annak érdekében, hogy elvégezzék a sztrájkolók munkáját.

Három járatot töröltek

A Malév összesen három - Zürichbe, Berlinbe és Prágába közlekedő - keddi járatának törléséről döntött hétfőn a ferihegyi repülőtéren tartó sztrájk miatt - mondta Németh Krisztina, a társaság kommunikációs vezetője. A Malév továbbra is azt kéri utasaitól, hogy a járatok indulása előtt legalább két órával érkezzenek ki a repülőtérre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×