eur:
388.73
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Sztrájk: mire számíthat kedd reggel?

A MÁV a lehetőségeihez képest megszervezi a vonatközlekedést a vasúti biztonsági előírások betartásával, de a sztrájk miatt útvonal rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani - közölte a MÁV sajtófőnöke. A Malév három keddi járatát törölte.

Kedd hajnalban a Déli és a Keleti pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat. A Nyugati pályaudvar működik, de a jegyvizsgálók sztrájkja miatt a váci, a veresegyházi és az esztergomi vonatok nem tudnak elindulni hétfőn késő este és kedd hajnalban - mondta Kavalecz Imre.

Akadozhat a közlekedés Szolnok térségében a kalauzok munkabeszüntetése miatt. Szolnok-Debrecen között távolsági vonatok közlekednek, Békéscsaba felé is. Hatvan-Gödöllő között szünetel a vasúti közlekedés. Miskolc térségében is akadozik a vasút, mert Miskolcon sztrájkolnak. Eger-Füzesabony között nem járnak a vonatok - tette hozzá a MÁV sajtófőnöke.

Debrecen, Nyíregyháza állomáson valamennyi jegyvizsgáló és kocsivizsgáló sztrájkol, Püspökladány és Biharkeresztes között sincs vonat. Szeged, Pécs, Kaposvár, Szombathely nem fogad és nem indít vonatokat. A Székesfehérvár-Veszprém vonalon egy-egy járat közlekedik. Győr és Kelenföld, Székesfehérvár és Kelenföld, valamint Pusztaszabolcs és Kelenföld között járnak a szerelvények. A Budapest-Újszász-szolnoki és a Budapest-ceglédi vonalon általában óránként mennek a vonatok.

A hétfői sztrájkról a sajtófőnök közölte, 00:00 és 18:00 óra között a kijelölt 2.083 vonatból 1.546 közlekedett, 537 vonat maradt el, a menetrend nem volt tartható, elsősorban a személyvonatok szállították az utasokat. Az InterCity és a távolsági gyorsvonatok nem közlekedtek, bár a Budapest-Pécs vasútvonalon néhány IC-járatot el tudtak indítani.

Hétfőn éjjel a MÁV összesítése szerint 746 vezényelt vasutasnak kellene dolgoznia, közülük 289-en sztrájkolnak, tehát 457-en veszik fel a munkát.

Kavalecz Imre közlése szerint a vasút vezetése továbbra is bízik abban, hogy a vasutasok túlnyomó többsége belátja: most a jövő, a stabil munkahelyek megőrzése a tét, és nem csatlakozik a munkabeszüntetéshez.

Repülni sem lesz egyszerű

Hétfőn jelentősen javult a ferihegyi repülőtér működése, így a Malév összesen három - Zürichbe, Berlinbe és Prágába közlekedő - keddi járatának törléséről döntött hétfőn a ferihegyi repülőtéren tartó sztrájk miatt - mondta Németh Krisztina, a társaság kommunikációs vezetője.

A Malév továbbra is azt kéri utasaitól, hogy a járatok indulása előtt legalább két órával érkezzenek ki a repülőtérre, tekintettel arra, hogy az utasbiztonsági ellenőrzőpontok szűk keresztmetszete miatt a tranzitba jutás valószínűleg kedden is a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe.

A Malév kommunikációs vezetője közölte: a korábban törölteken kívül hétfőn az összes járat közlekedett, az induló gépek átlagosan 15-30 percet késtek. Hozzátette: a Malév mindhárom városba kínál más alternatív járatokat a keddi menetrendjében.

A törölt járatokra szóló jegyeket a légitársaság térítésmentesen átírja egy másik, ugyanarra a célállomásra közlekedő Malév vagy más, a oneworld szövetség taglégitársaságának járatára, vagy térítésmentesen visszatéríti a jegy árát.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×