eur:
388.49
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Indulás előtt 3 órával érdemes a repülőtérre érkezni

Lassan ugyan, de halad a forgalom Ferihegyen, a Malév korábban bejelentett járattörlésén kívül valamennyi gép elindult délelőtt. A BA arra kéri utasait, hogy az indulás előtt három órával érkezzenek ki a repülőtérre, és az indulás előtt feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

A szakszervezetek elfogadták a BA vezérigazgatójának meghívását a délelőtti találkozóra, amely délben még nem ért véget.

A felek valamivel 10 óra után ültek le, a találkozón a két szakszervezet vezetője, Csorba Attila, a Légiforgalmi Egyesült Szakszervezet (LESZ) és Kovács Zoltán, a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) sztrájkbizottságának elnöke, valamint a BA vezérigazgatója, Jost Lammers is részt vesz.

Az ugyancsak sztrájkot hirdetett Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás elnöke, Gaskó István közben azt is bejelentette: délután konzultálnak a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) képviselőivel arról, hogyan lehetne összekapcsolni a reptéri és a vasúti akciót a nyomásgyakorlás erősítése érdekében.

Az érdekképviseletek és a menedzsment utoljára pénteken ültek tárgyalóasztalhoz, akkor azonban eredménytelenül.

A reggeli órákban az elmúlt napokban tapasztalhatónál jelentősen rövidebb sorok torlódtak fel a ferihegyi repülőtéren, a Budapest Airport (BA) két szakszervezetének ötödik napja tartó munkabeszüntetése miatt.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint vasárnap 13 óráig várhatóan 4 utasbiztonsági csatornát tudnak folyamatosan működtetni, 13 órától 15 óráig ebből két csatorna szünetel, majd ismét mind a 4 áteresztő pont működni fog.

A délutáni csúcs idején komolyabb késésekre és hosszú várakozási időre azonban továbbra is fel kell készülni.

A BA arra kéri utasait, hogy az indulás előtt három órával érkezzenek ki a repülőtérre, és az indulás előtt feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Február óta nem látott szinten a forint

Február óta nem látott szinten a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfőn egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×