eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább zuhanhat az üzemanyagok ára

Noha az olaj drágult ezen a héten, forintban számolva a finomított olajtermékek árai ismét viszonylag nagymértékben estek. Bár egyre nehezebb az előrejelzés, a Portfolio elemzői szerint a Mol valószínűleg újra csökkentheti szerdától az üzemanyagok árait.

A héten némileg emelkedtek az olajárak, ami nem is csoda azok után, hogy a múlt héten több mint 20 százalékkal estek. Péntek délután a meghatározó amerikai könnyűolajfajta, a West Texas Intermediate típus januári szállítású határidős jegyzése 45 dollár körül ingadozott, ami az előző hét pénteken tapasztalt 40-41 dollár körüli árakhoz képest csaknem 10 százalékos áremelkedést jelent.

A finomított termékek visszafogottabban mozogtak, dollárban mérve a benzin ára 0,5 százalékkal emelkedett, a gázolajé viszont 4,2 százalékkal csökkent.

Az amerikai deviza egységéért múlt pénteken még körülbelül 209 forintot kellett adni a bankközi piacon, miközben 12-én este már csak 199-nél állt a jegyzés, ez pedig azt jelenti, hogy forintban számolva a benzin jegyzésára 4,5 százalékkal, a gázolajé pedig 9 százalékkal esett.

A portfolio.hu elemzése szerint a bizonytalanságok ellenére valószínű, hogy az eheti tendenciák hatására hétfőn ismét mindkét üzemanyag árának jelentős, legalább 4-5 forintos csökkentése mellett dönt a Mol.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×