eur:
388.9
usd:
361.85
bux:
67966.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor: A végsőkig hajlandó vagyok elmenni

Az SZDSZ elnöke hajlandó kompromisszumot kötni a párton belüli megosztottság megszüntetése érdekében. Fodor Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: az SZDSZ-nek egységes, szerethető pártnak kell lennie.

A liberális párt elnöke kijelentette: sikerként könyvelné el, ha az SZDSZ képviselőt tudna juttatni az Európai Parlamentbe a jövő évi választáson. Megjegyezte: igaz ugyan, hogy 2004-ben kettőt sikerült, de azóta csökkent a magyar mandátumok száma.

Kérdésre válaszolva Fodor Gábor közölte: ha képtelenek lennének képviselői helyet szerezni, abból mindenkinek le kell vonnia a megfelelő politikai konzekvenciát.

A párton belüli ellentétekről a politikus úgy fogalmazott: elnökként arra törekszik, hogy ne legyen megosztottság az SZDSZ-ben, a vitákat próbálják kompromisszummal megoldani.

"Én a végsőkig hajlandó vagyok elmenni a kompromisszumban, hajlandó vagyok nagyvonalú gesztusokat megtenni, számomra ez nem presztízskérdés" - jelentette ki. Hozzátette: nem akarja, hogy az SZDSZ úgy nézzen ki, mintha a szemétdombon veszekednének egymással a kiskakasok.

Az SZDSZ-nek egységes, normális, határozott, szerethető, szimpatikus képet mutató pártnak kell lennie, és a belső meggyőződésének is ennek kell lennie - hangsúlyozta Fodor Gábor. Hozzáfűzte: szeretné idén lezárni a vitákat, hogy jövőre már mindenki egy irányba mehessen.

Problémák az igazságszolgáltatásban

A közbiztonsággal kapcsolatban az SZDSZ elnöke azt mondta: már régóta problémát lát ezen a területen, a rendőrségnek nagyobb önbizalommal és bátrabban kellene élnie a jogaival. Ugyanakkor az utóbbi időben a rendőrök kezdik jobban kezelni a szabadságjogokkal visszaélő csoportokat - tette hozzá.

Fodor Gábor szerint komoly probléma van az igazságszolgáltatás belső koordinációjában, a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok között, ezért nem jut túl sok, rasszizmussal összefüggő eset az ügyészi szakaszon.

A biztonságérzetet a rendőri létszám növelése és a határozottabb fellépés is javítja, de utóbbinak szigorúan jogszerűnek kell lennie, és szembe kell szállnia a rasszista cselekedetekkel is - jegyezte meg a politikus.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×