eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Magyarországra is érkezett ír sertésmáj

Eddig egy cég jelezte a magyar hatóságoknak, hogy a hússzennyezésben érintett írországi üzemekből érkezett hozzá fagyasztott sertés máj - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. Az érintett cég zárolta termékeit, és intézkedett készítményei visszahívásáról.

Budai Bernadett elmondta: az írországi termék egy részének feldolgozása miatt hazánkban 57 tonna olyan májas készítmény van forgalomban, amelybe belekerülhetett az alapanyag.

A kormányt a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tájékoztatta a Magyarországra érkezett, dioxinnal szennyezet ír sertéshúsokkal kapcsolatban megtett eddigi intézkedésekről. Mint kiderült, eddig egy céghez jutott írországi fertőzött üzemekből sertésmáj.

Az érintett cég ezt már be is jelentette és termékeit azonnal zárolta - közölte a szóvivő. Hozzátette: az érintett cégen keresztül összesen mintegy 42 tonna fagyasztott sertésmáj érkezett november elején, közepén Magyarországra, ebből mintegy 29 tonna van jelenleg is fagyasztott állapotban, zár alatt.

Budai Bernadett elmondta: az ír üzemből érkezett májból már 14,5 tonnát dolgoztak fel májas húskészítmények alapanyagául szolgált más származási helyről érkezett májjal együtt, ezért összesen 77 tonna olyan májas készítmény van, amelybe belekerülhetett az Írországból származó alapanyag, ebből 57 tonna került forgalomba.

A forgalomba került készítmények visszahívására a cég megtette a szükséges intézkedéseket - jelentette ki a kormányszóvivő. Az érintett cég a fagyasztott sertésmájat és a termékeket saját költségén vizsgáltatja meg, ennek eredménye jövő szerdán várható.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×