eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A menetrendszerinti járatok elindulnak Ferihegyen

Minden menetrendszerinti járat elindul Ferihegyen, ahol a reggel kezdődött sztrájk korábban komoly fennakadást okozott a 2B terminál forgalmában - mondta a Budapest Airport szóvivője. Szollár Domokos az InfoRádióban hozzátette: nem tudja, hogy tart-e még a munkabeszüntetés, de a gépek indulnak, és késésekre sem kell számítani.

A Repülőtéri Dolgozók Szabadszakszervezete sztrájkbizottságának elnöke közölte: továbbra is folyamatos a sztrájk Ferihegyen, ahol a dolgozók mintegy 95 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

Kovács Zoltán azt mondta: a munkáltató szakképzetlen dolgozókkal helyettesíti azokat, akik csatlakoztak az akcióhoz; szerinte ez veszélyezteti a repülés biztonságát. Közölte: már korábban benyújtották az általuk elfogadhatónak tartott új kollektív szerződés tervezetét és készek a további egyeztetésre a munkáltatóval.

A ferihegyi 2B terminálon reggel óta több mint 50 járatot kellett törölni, mert a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete, valamint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezete sztrájkot hirdetett, így leállt az utasbiztonsági ellenőrzés.

Az érdekképviseletek a Budapest Airport átalakításának felfüggesztését és egy új kollektív szerződés aláírását követelik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×