eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Zuschlag-per: az érintettek cáfolnak

A Zuschlag-per tizedrendű vádlottja szerint Arató Gergely oktatási államtitkár, Kiss Péter kancelláriaminiszter és Újhelyi István, az MSZP alelnöke is tudott a szabálytalan pályázatokról.

Szente Zsolt megtagadta a vallomástételt, de a kecskeméti tárgyaláson a tanácsvezető bíró felolvasta a nyomozás során tett vallomását.

Eszerint a bűnpártolással, magánokirat-hamisítással és hamis tanúzásra való felbujtással vádolt férfit, aki Kiskunhalason ügyvédként praktizált, Zuschlag János 2006 nyarán kérte meg, hogy vállalja el - az ebben az ügyben negyedrendű vádlott - Õri András képviseletét, aki ellen eljárás indult civil szervezetek pályázaton elnyert pénzei miatt.

Szente Zsolt szerint Zuschlag János azt mondta: senkinek nem érdeke, hogy az ügy magasabb szintre is eljusson, és hozzátette: Arató Gergely és felesége, valamint Újhelyi István és Kiss Péter is tudott a tevékenységükről.

Arató Gergely, Újhelyi István és Kiss Péter egyaránt cáfolja, hogy tudott az ügyről. A kancelláriaminiszter azt is közölte: hamis vád, valamint hamis tanúzás miatt feljelentést tesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×