eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Idén százezrekkel olcsóbban vehet autót

Több százezer forintot vagy akár milliós nagyságrendben is meg lehet spórolni, amennyiben, a szükséges fedezet birtokában, a jövőre tervezett autóvásárlást valaki erre az évre hozza előre. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a válság hatásai a magyar piacon jövőre lesznek érzékelhetőek, növekedésre csak 2010 második felében lehet számítani.

Ebben az évben még olyan kondíciókkal lehet autót vásárolni, amilyenekkel sokáig nem lehet majd autóhoz jutni, így akinek megvan a szükséges fedezete, jobban jár, ha előre hozza a járművásárlást, mintha jövő tavaszra halasztaná - közölte az InfoRádióval a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. Gablini Gábor kifejtette: nagy többletkészletek vannak, és azoknak a járműveknek nagy részét még 240 forintos euróárfolyammal hozták be az országba, így egy jó finanszírozási formát választva jelentős összeg megtakarítható.

Az európai trendekhez képest a magyar autópiac jól teljesít - emelte ki a szervezet elnöke. Gablini Gábor mindezt azzal támasztotta alá, hogy novemberig a tavalyi esztendőhöz képest 8,3 százalékkal csökkent az értékesítés, miközben Nyugat Európa legtöbb országában 10 százalék feletti, és nem ritka a 30-40 százalékos visszaesés sem.

A magyar piacon egy egészségesebb struktúra alakult ki, hiszen döntően azok a cégek és személyek vesznek autót, akik ténylegesen rendelkeznek a fedezettel - mondta Gablini Gábor.

A szakma szerint a válság hatásai jövőre lesznek érezhetőek, és az idei 170 ezerről 150 ezerre fog csökkeni a személy- és haszonjárművek eladása - közölte a szervezet elnöke. Hozzátette: a várakozások szerint 2009 lesz a mélypont, majd 2010 második felétől növekedést várnak.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×