eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sólyom: Struktúraváltás nélkül vergődés vár az országra

A globális pénzügyi válság miatt az eddiginél nagyobb szükség lesz az egyházak anyagi és lelki segítséget nyújtó tevékenységére - hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök, amikor a magyarországi és határon túli magyar egyházi méltóságokat köszöntötte a Sándor-palotában. Az államfő nagyrabecsülését fejezte ki az egyházak oktatási és karitatív munkájáért.

Sólyom László köztársasági elnök először arról beszélt, hogy az egyház és az állam egymástól elválasztva működik alkotmányjogi szempontból, ugyanakkor együttműködik. Az együttműködés súlypontjai például az oktatás vagy az árvák, szegények, elesettek segítése.

Az államfő reménykedik abban, hogy az állami feladatokat ellátó egyházi intézmények finanszírozási gondjai jogszerűen és igazságosan rendeződnek majd.

Sólyom László nagyrabecsülését fejezte ki az egyházak oktatási és karitatív munkájáért. Sólyom: Az emberekben a válságnak a mérete, az elkövetkezendő nehézségek még nem tudatosultak, de ez jönni fog. A globális pénzügyi válság miatt az eddiginél nagyobb szükség lesz az egyházak karitatív tevékenységére.

Ha nem lesz struktúraváltozás a gazdaságban, társadalomban, akkor hosszú, lassú vergődés vár az országra. De nemcsak a gazdaságban, hanem a szemléletben, a lelkekben is kell a változás. Sólyom László úgy fogalmazott: ha az egyházaknak 10 évre előre meglenne a terve arra, hogy a társadalmi kérdésekben miképpen tud közreműködni, az sokat segítene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×