eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Hepatitis A fertőzés a Nyírségben

Hepatitis A vírusfertőzést mutattak ki néhány iskolás gyermek szervezetében Nyíradonyban és Hajdúsámsonban, ezért megkezdték a veszélyeztetett gyerekek védőoltását - közölte az észak-alföldi regionális tiszti főorvos.

Pásti Gabriella elmondta: a két Hajdú-Bihar megyei településen mintegy 300 gyerek kapja meg a védőoltást.

Emlékeztetett arra, hogy legutóbb júliusban, Hajdúhadházon volt hasonló fertőzés, akkor - ugyancsak megelőző jelleggel - háromezer gyereknek adtak védőoltást.

A fertőző májgyulladás vírusa nem megfelelő higiénés körülmények között terjed, elsősorban amiatt, hogy a WC-használat után nem mosnak kezet.

Címlapról ajánljuk
Kutató: elértük azt a hőmérsékletet, amelyet csak 2100-ra tervezett az ember

Kutató: elértük azt a hőmérsékletet, amelyet csak 2100-ra tervezett az ember

Az átlagosnál melegebb és a tavalyinál is szárazabb nyár várható - ezt írja friss elemzésében a Klímapolitikai intézet. A kutatásról az InfoRádió Kovács Eriket, a szervezet vezető kutatóját kérdezte. Szavaiból kiderült, egy igen száraz időszak kezdődhet az év második felében, amely akár két évig is eltarthat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×