eur:
388.37
usd:
360.43
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csak jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a 4-es és 6-os villamosra

Szigorú ellenőrzés kezdődik a 4-es és a 6-os jelzésű villamosok végállomásain; hétfőtől csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után lehet felszállni a járművekre - közölte a főváros közlekedési vállalata.

A BKV közleménye szerint az új rendszerű felszíni ellenőrzés november 3-án a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri végállomásán kezdődik és november 10-én, a Móricz Zsigmond körtéri és a Fehérvári úti végállomásoknál folytatódik. Az ellenőrzésekre a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban kerül majd sor.

A villamosokra való felszállás utáni jegykezelésre külön ellenőri csoportok figyelnek majd.

A közlekedési cég tájékoztatása szerint a végállomásokon a jegyvizsgálók mellett biztonsági őrök is ellenőrzik az utasokat.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője, aki egyúttal a BKV felügyelőbizottságának is tagja, az MTI-nek nemrég úgy nyilatkozott: értelmetlennek tartják ezt a megoldást, mivel aki bliccelni akar, az elsétál a következő megállóig, s ott száll fel a járműre. A Moszkva tértől alig 150 méter van a Széna téri következő megálló, ahol már nem lenne ilyen ellenőrzés.

A BKV viszont úgy reagált, hogy a bliccelők 2008-ban várhatóan 10,5-11 milliárd forint kárt okoznak a társaságnak, ebből az összegből pedig akár 150 új buszt is beszerezhetnének. Az új rendszert pedig már tesztelték az Etele téren és ott jó tapasztalatokat szereztek. A cél nem a büntetés, hanem a bliccelés visszaszorítása - hangsúlyozta a BKV.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×