eur:
389.01
usd:
361.17
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Ötpárti egyeztetés: új adótörvény benyújtását javasolják

Új, az adó egyszerűsítését és a gazdaság kifehérítését szolgáló törvény benyújtására kéri fel a kormányt az öt parlamenti párt - jelentette be Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten a képviselőcsoportok egyeztetését követő sajtótájékoztatón. A Fidesz szerint változatlanul a miniszterelnök-csere a "válságból való kitörés origója".

A pártok abban is egyetértettek, hogy az MSZP és az MDF közös módosító javaslatában megfogalmazotthoz képest szigorúbb költségvetési plafon meghatározására van szükség, és létre kell hozni egy stabilitási és adóreformalapot.

Kóka János közölte: alapvetően megegyeztek a költségvetési tanács összetételében. Hozzátette: intenzív szakértői tárgyalások következnek, amelyet politikai csúcs követhet.

A Fidesz biztató kezdetnek tartja a szerdai ötpárti egyeztetést, amely azonban szerintük nem hozhatott igazi áttörést, mert minden hatékony és hiteles kormányzati lépés alapvető pontja a miniszterelnök-csere - erről Navracsics Tibor frakcióvezető és Tállai András szakpolitikus beszélt a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón.

"A válságból való kitörés origója, minden hatékony és hiteles kormányzati lépés alapvető pontja a miniszterelnök-csere" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Mint mondta, ezért az ötpárti egyeztetés is sok szempontból csak biztató kezdet, de igazi áttörést nem hozhatott, mert a pénzügyi válság mögött évek óta jelen van egy hitelességi válság és egy vezetési válság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×