eur:
391.07
usd:
366.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Politikai okok miatt terelik a teherforgalmat a Szentendrei útra?

Politikai okot sejt a fővárosi teherforgalmi stratégia hátterében a III. kerületi polgármester, aki nem érti, miért a Szentendrei utat jelölik ki teherszállítási útvonalként. A stratégiát kidolgozó Parking Kft. ügyvezető igazgatója szerint viszont nincs más lehetőség.

A III. kerület az első pillanattól kezdve kifogásolja, hogy a Szentendrei utat nemzetközi tranzitútvonallá minősítse a tervek szerint jövő januártól életbe lépő fővárosi teherforgalmi stratégia. Az észrevételt Óbuda elküldte a tervet kidolgozó, a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Parking Kft.-nek, amely a beérkezett vélemények hatására finomított az eredeti elképzeléseken.

Bús Balázs III. kerületi polgármester az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: valóban történt némi változtatás a terveken, de az új elképzelés továbbra is károsan érinti a kerületet.

A polgármester szerint addig nem kellene életbe léptetni a stratégiát, amíg nem kötik össze a 10-es és 11-es utat az M0-sal. Az óbudai polgármester javasolta azt is, hogy a Szentendrei helyett a Váci úton bonyolódjon le a teherforgalom. Hozzátette: a Szentendrei út mellett található épített környezet is károsodhat, és a stratégia nem szól a zaj vagy a por elleni védekezésről.

A Parking Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli: a Szentendrei úton kívül nincs más lehetőség a tranzitforgalom elvezetésére. Gyarmati Zoltán elismeri, hogy a valódi megoldást az jelentené, ha összekötnék a 10-es és 11-es utat az M0-sal.

A Váci úttal kapcsolatos kerületi javaslatra Gyarmati Zoltán úgy reagált: az jelenleg is túlterhelt, ráadásul nem a teherforgalom elvezetésére készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×