eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Panasz a rendőrök ellen: a főkapitány szinte mindent elutasít

Mindössze három esetben adott helyt az országos rendőrfőkapitány olyan rendőri intézkedés miatti állampolgári panasznak, amely esetében a Független Rendészeti Panasztestület előzőleg megállapította a súlyos alapjogsértést - mondta Kaltenbach Jenő, a testület elnöke.

Az április óta működő Független Rendészeti Panasztestülethez eddig194 panasz érkezett, amelyből 109-et bírált el - mondta Kaltenbach Jenő, a szervezet elnöke a testület eddigi tevékenységének összegzésekor.

A jogvédők súlyos alapjogsértést a 109 ügyből 31 esetben, nem súlyos, de jogszerűtlen intézkedést pedig 33 esetben állapítottak meg.

A súlyos alapjogsértések közül az országos rendőrfőkapitány eddig 29-re adott választ, 3 esetben helyt adott a panasznak, 4 esetben pedig részben adott annak helyt. A többit elutasította.

Arról a testületnek nincsenek pontos információi, hogy ezekben az esetekben hogyan szankcionálták a jogsértő rendőröket. Az országos rendőrfőkapitány elutasító közigazgatási határozata ellen egyébként a panaszos 30 napon belül fellebbezhet, Kaltenbach Jenő ismeretei szerint már indult is ilyen per.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×