eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A futamidők módosításával segíthet a kormány a bajba került adósokon

Valószínűleg a futamidők módosításával segíti majd a kormány azokat a családokat, amelyek a pénzpiaci válság miatt nem tudják visszafizetni a devizaalapú hiteleket, vagy csődbe jutnak az egyetemista gyermek taníttatása miatt. Ehhez előbb természetesen meg kell állapodni a bankokkal. A kormány várhatóan szerdán dönt a nemzeti csúcstalálkozón elhangzott miniszterelnöki javaslatról. A diákhitel miatt egyelőre csak az igénylők elenyésző része került nehéz helyzetbe.

Az állam nem fizeti ki a központi költségvetésből az adósok helyett a hitelek törlesztő részletét - tette egyértelművé Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már a nemzeti csúcstalálkozón azt, hogy mire ne számítsanak a globális pénzpiaci válság miatt bajba került családok.

A miniszterelnök csak a "hitelszerződések módosításáról" beszélt, de részleteket nem mondott, és a Kormányszóvivői Irodától sem tudtunk meg semmit, mert nem válaszoltak az InfoRádió levelére. Az biztos, hogy egyelőre nem beszélhetünk az egyetemista gyerek miatt csődbe került családok tízezreiről, legalábbis a diákhitelt a túlnyomó többség rendesen visszafizeti. Õri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a százezer igénylőből csak négyezer került fel az APEH listájára.

Veres János pénzügyminiszter az MSZP választmányának vasárnapi ülése előtt azt mondta, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos kormányzati intézkedések egyike a futamidők módosítása lehet. Részleteket ő se mondott. Döntés szerdán lesz kormányülésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×