eur:
389.63
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Varga Mihály: Ne kovácsoljon politikai tőkét a kormány a helyzetből!

Higgadtságra, de egyben cselekvésre van szükség a jelenlegi gazdasági válságban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály. A Fidesz alelnöke hozzátette: a kormányoldalon félre kellene tenni azt a gondolatot, hogy a jelenlegi helyzetből politikai tőkét kovácsoljanak.

Nyugalomra intek mindenkit - válaszolta Varga Mihály, a Fidesz szakpolitikusa arra a kérdésre, mi az ellenzék felelőssége egy világválság esetén. A volt pénzügyminiszter hozzátette: minden politikusnak megvan a felelőssége attól függően, miniszteri székben ül, vagy csak egy ellenzéki képviselő.

Az Aréna vendége leszögezte: az ellenzéknek is van felelőssége abban, hogy ne legyen nagyobb baj a dologból. Hogy kik miatt jutottunk ide, azt a vitát most nem érdemes lefolytatni, annak is meglesz a maga ideje - vélekedett a politikus.

Varga Mihály szerint most azonnali cselekvésre van szükség, hogy az elmúlt években sokasodó károk, amelyek a pénzügyi válsággal elérték a tetőpontjukat, ne növekedjenek tovább. Ennek érdekében mindenkinek kompromisszumokat kell kötnie - jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Ezért mentünk bele abba, hogy a közpénzügyi törvénycsomag előkerüljön - szögezte le a képviselő. Varga Mihály elmondta: miközben még nem is tudták, mit fog a kormány benyújtani, a pénzügyminiszter már arról beszélt, ötpárti egyetértés van ebben.

A Fidesz alelnöke szerint a jelenlegi helyzetben csak a foglalkoztatást és a beruházásokat ösztönző adókat lehet csökkenteni. Varga Mihály úgy vélte: ez az egyetlen lehetőség a vállalkozások közterheinek enyhítésére.

Az ellenzéki politikus elmondta: el kellene törölni a különadót. Hozzátette: nem lát lehetőséget a járulékterhek jelentős mérséklésére. Szerinte óriási pluszterhet jelent az ország számára a magas, nyolc és fél százalékos jegybanki alapkamat.

Varga Mihály leszögezte: nem kellene a kormánynak politikai tőkét kovácsolnia a jelenlegi helyzetből.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×