eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A sportot is elérte az elvonási hullám

Nyolc százalékkal kevesebb jut sportra az új költségvetésben az eredetihez képest, ezen belül ugyanakkor sportegészségügyre 50, utánpótlásra pedig 34 százalékkal többet fordíthatnak, mint az idén.

Gyenesei István, sportért felelős önkormányzati miniszter a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén hangsúlyozta: más minisztériumi területek esetében ennél nagyobb, 12 százalékos a csökkenés a pénzügyi válság hatására átdolgozott büdzsében. Emlékeztetett arra: az eredeti tervezetben ugyanakkora összeg szerepelt, mint az idén, ami figyelembe véve, hogy ebben az évben ennek egy része az olimpiai felkészülésre járt, összességében növekedést jelentett volna.

A közgyűlésen a tagság elfogadta a pekingi szereplésről szóló sportszakmai értékelést. A jelentés szerint négy alapvető probléma befolyásolta a teljesítményt: az egyesületi rendszer folyamatos leépülése, az edzők és sportszakemberek anyagi és erkölcsi megbecsülésének alacsony szintje, a szűk pénzügyi források és azok kedvezőtlen időbeli elosztása, valamint a sporttudományos és sportegészségügyi háttér hiányosságai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×