eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor: Eddig is létezett nemzeti csúcs

Az MSZP és az MDF módosító indítványa az SZDSZ költségvetési plafontörvény-javaslatának lényegét húzza ki, ami nem megengedhető - jelentette ki a liberális párt elnöke.

Fodor Gábor a párt ügyvivő testületének ülése után közölte: a költségvetési plafonról szóló javaslatot nem gyengíteni, hanem erősíteni kell, mert ez az ország érdeke; a kormánynak világossá kell tennie, hogy nem lehet növelni a költségvetés kiadási oldalát.

Az adócsökkentésről a politikus azt mondta: e területen az SZDSZ-nek is vissza kell lépnie, hogy megmutassák, hajlandóak engedni az álláspontjukból. Hozzáfűzte: először a stabilitást kell megteremteni, utána viszont újra napirendre kell venni az adóreformot.

Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: az adócsökkentés lehetősége akkor teremthető meg, ha a költségvetési plafontörvényt abban a formában fogadják el, ahogyan az SZDSZ benyújtotta. Hozzátette: még mindig túl magas az állami újraelosztás mértéke.

Fodor Gábor megjegyezte, hogy a szabad demokraták fontosnak tartják az euró mielőbbi bevezetését, de ehhez csökkenteni kell a kiadásokat, és versenyképesebbé kell tenni a magyar gazdaságot.

Az SZDSZ részt vesz a szombati nemzeti csúcson, a politikus ugyanakkor kiemelte: nem nemzeti csúcsra van szükség, hanem cselekvőképes kormányzásra, az országnak pedig van nemzeti csúcsa, a parlament.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×