eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyre gazdagabbak a legtehetősebb magyarok

Magyarország legtehetősebb emberei tavaly óta még gazdagabbak - derül ki a Népszabadság idei, Top 150 című kiadványából. A lista élén a főleg ingatlanokban utazó vállalkozó, Demján Sándor áll, aki 40 milliárd forinttal növelte az elmúlt évben tavalyi 260 milliárdját.

A Népszabadságból kiderül: a második helyen Csányi Sándor, a OTP-bank elnök-vezérigazgatója áll, aki a 2007-es 200 milliárd után a kiadvány szerkesztésekor 210 milliárdos vagyonnal rendelkezett. A 3. helyezett 79 milliárd forinttal a számítását a műtrágya- és műanyagiparban megtaláló Bige László Tibor, aki viszont a tavalyi 45 milliárd forintos vagyonát idén szinte megduplázta.

A gyógyszer-kereskedelemmel foglalkozó Teva Magyarország Zrt. felszámolási eljárást kezdeményezett a Hospinvest ellen, 352 millió forintos adósságállománya miatt - erősítette meg a Magyar Nemzetnek Zrínyi Miklós, a Teva kórházi üzletágának vezetője. Az üzletágvezető azt mondja, hogy cége augusztusban adta be a keresetet, de még nem kezdődött meg az eljárás. Közölte azt is, hogy júniusban is indítottak ilyen eljárást 300 millió forintos tartozás miatt, de időközben azt a tartozását rendezte a Hospinvest. Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke október 9-én cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint a gyógyszer-kereskedelemmel foglalkozó TEVA Magyarország Zrt. felszámolási eljárást kezdeményezett a HospInvest ellen.

A Napi Gazdaságból kiderül: a pénzügyi válságban szinte soha nem látott mértékben váltak optimistává az amerikai vállalatvezetők, inkább vásárolják cégeik részvényeit, minthogy szabadulnának a papíroktól. A vállalatvezetők bennfentes vételeinek aránya rekordszintre ugrott a Wall Street-en az eladásaikhoz képest.

Visszabillentené a kórházak megingott egyensúlyát, ha az Egészségbiztosítási Alap múlt évi és idei megtakarítását felosztanák közöttük - mondta a Világgazdaságnak Rácz Jenő, az első Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A múlt évi 40 milliárdhoz képest nőtt az ágazat adósságállománya is, a biztosítási alap kétévi pénzmaradványa pedig körülbelül 50 milliárd forint. A kórházi forrásinjekcióra égetően szükség van, mert félő, hogy a hitelezők türelme véges, s ha a jelenlegi pénzügyi válság miatt nem jutnak banki hitelekhez, leállnak a beszállításokkal, ez pedig megbéníthatja a betegellátást - állítja Rácz Jenő, aki szerint nem többletforrást kérnek, csupán a megérdemelt jussukhoz kívánnak hozzájutni a gyógyintézmények.

A portfolio.hu arról ír: retteghetnek a devizahitelesek. Jelentősen nőhetnek a havi részletek. A bankok nem kerülhetik el a kamatemelést. A forint esik, mint a kő! Miután a sajtó halálra rémítette a devizahiteleseket, s otthonaik elvesztésének rémképét keltette (mert bizony viszik az autót és a lakást is), az internetes lap megvizsgálja objektíven, mit lehet tenni egy adósnak a szívhez kapáson túl, hiszen az új hitelfelvevők dilemmáinál fontosabb, a meglévő adósok fizetőképessége.

Egy különleges expedícióról ír az index.hu. A Gamburcsev-hegység nagyjából az Alpokhoz hasonló méretű, mégsem látta még soha emberi szem, és nem szerepel a földrajzi atlaszokon sem. A hegyvonulatot ugyanis 4000 méternyi jég fedi. Egy szovjet sarkkutató expedíció fedezte fel az ötvenes években, szeizmikus mérések közben, teljesen véletlenül. A geológusok azóta sem tudják megmagyarázni, mit keres az 1200 km hosszú, több mint 3000 méter magas hegység az Antarktisz közepén, ugyanis a tudomány mai állása szerint nem kéne ott lennie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×