eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A matricás ellenőrző rendszer is a válság áldozatául esik?

Az autópályák ellenőrző rendszerének fejlesztése is áldozatául eshet a kormány gazdasági válság miatti megszorításainak. Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélt kedden a TV2-nek adott interjújában. A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem reagált a miniszterelnök felvetésére.

A hiány csökkentésére és tartalék képzésére van szüksége Magyarországnak, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden, a Tv2 Tények című műsorának adott interjújában.

A kormányfő azt mondta, ezért több beruházást későbbre halasztanak. Példaként említette az autópályák matrica-ellenőrző rendszerének kiépítését.

A témában megkerestük az ellenőrző rendszer bevezetésére készülő Nemzeti Közlekedési Hatóságot. Baranyai Eszter kommunikációs referens e-mailben közölte, telefonos reakciót ebben a témában nem áll módjukban adni.

Hozzátette: a Nemzeti Közlekedési Hatóság azt hajtja végre, amit előírnak neki a jogszabályok és a kormányhatározatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×