eur:
389.46
usd:
362.58
bux:
68013.22
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Háromszor is leszavazta a Ház a minisztert

Háromszor is leszavazták a Parlamentben Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter interpellációkra adott válaszát.

Először az MDF-es Herényi Károly az úgynevezett munkavállalói könyvvel összefüggésben tett fel kérdést; nem sokkal később a fideszes Zongor Gábor az idősotthonok normatív támogatása miatt interpellálta a minisztert, majd a szintén fideszes Hirt Ferenc kért választ az önkormányzati óvodák, alap- és középfokú intézmények fizikai akadálymentesítéséről.

A Fidesz és a KDNP ezután lemondásra szólította fel a minisztert.

Hétfőn a legfőbb ügyész helyettesének egyik válaszához sem tudták biztosítani a többséget a szocialisták. A szabad demokrata Gusztos Péter azt kérdezte, hogy a demonstrációkon történő bűncselekmények miatt miért nem indít eljárást hivatalból az ügyészség. A politikus nem fogadta el Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettesének válaszát, amelyet a Ház többsége is elutasított.

A hétfői hárommal együtt a kisebbségi kormányzás kezdete óta már kilencszer nem tudta biztosítani a parlamenti többséget az MSZP egy interpellációra adott válasznál.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×