eur:
389.72
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem indít etikai vizsgálatot a Fidesz a bekiabáló politikus ellen

Nem lesz etikai vizsgálat a Fideszben Arnóth Sándor ellen, miután a politikus már lemondott képviselői mandátumáról parlamenti bekiabálása miatt - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója. A politikus hozzátette: az etikai bizottság legsúlyosabb döntése a frakcióból való kizárás lehetett volna.

Arnóth Sándor hétfőn mondott le mandátumáról, miután a parlamenti ülésteremben az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban felszólaló Iváncsik Imrének, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak azt kiabálta be: "Lógni fogsz!".

Még mielőtt a politikus bejelentette lemondását, Répássy Róbert, az MTI-nek azt mondta: etikai vizsgálatot indítanak Arnóth Sándor ellen. A Fidesz frakcióigazgatója szerdán ugyanakkor közölte: a Fidesz-frakció etikai bizottsága elé állították volna Arnóth Sándort, ez azonban okafogyottá vált a politikus lemondásával.

Kedden az MSZP hajdú-bihari szervezete után a szocialisták püspökladányi elnöke és az SZDSZ megyei elnöksége is felszólította Arnóth Sándort, hogy teljesen vonuljon vissza a közéletből, és püspökladányi polgármesteri tisztségéből is, a politikus azonban közölte, a képviselői mandátumáról való lemondással az ügyet lezártnak tekinti, így az nem érinti polgármesteri és kistérségi munkáját.

Ugyanazon a napon két fideszes politikus, Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és hajdú-bihari elnöke, Debrecen polgármestere és Rácz Róbert, a hajdú-bihari közgyűlés fideszes elnöke is kiállt Arnóth Sándor mellett. Kósa Lajos azt mondta, hogy a politikus "emelt fővel távozott", miután az egész parlamenttől elnézést kért, és azonnal lemondott mandátumáról.

A Fidesz alelnöke szerint több tucat politikus mondott már vállalhatatlan mondatokat, mint például azt, hogy "hazudtunk éjjel-nappal", de senkiben nem volt annyi tartás, mint Arnóth Sándorban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×