eur:
389.58
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egységesített várólisták: jobb lesz a kórházak adatszolgáltatása?

Megváltozik októbertől a kórházi várólisták nyilvántartási rendszere - értesült az InfoRádió. Az Egészségbiztosítási Felügyelet módszertani főosztályvezetője hangsúlyozta: az új program segítségével egységesebb lesz a rendszer, és a betegek tájékoztatásának színvonala is javul. Kiss Norbert elmondta még, hogy ugyanakkor több kórház nem teljesíti jelentési kötelezettségét az informatikai problémák miatt.

Megváltozik októbertől a kórházi várólisták nyilvántartási rendszere - értesült az InfoRádió. Eddig a jelentéseket különböző formátumban küldték el a részünkre, októbertől egységesítettük a jelentési formátumot - nyilatkozta Kiss Norbert, a felügyelet módszertani főosztályvezetője.

Mint mondta, a betegek ebből annyit fognak érzékelni, hogy a pontosabb adatok miatt javulni fog a tájékoztatás színvonala. Később szeretnének a várólistákat is egységesíteni, és egy helyről elérhetővé tenni az összeset. Azonban ahhoz, hogy gyakori frissítéssel lehessen ezt követni, további fejlesztésekre van szükség.

A főosztályvezető kifejtette, az adatszolgáltatás egyre jobb, egyre több kórház teljesíti a kötelezettségét. Kötelezően várólistás ellátásokat tájékoztatás szerint 117 kórház nyújt Magyarországon, körükben már bőven 50 százalék felett van azok száma, amelyek eleget tesznek ennek.

Kiss Norber megjegyezte, a leggyakoribb ok, ami miatt nem kapnak adatot, az informatikai rendszerek elégtelensége. De, mint mondta, a legtöbb helyen már belekezdtek ezek fejlesztésébe.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×