eur:
389.46
usd:
363.42
bux:
68072.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Javaslat a hajléktalanok helyzetének rendezésére

A hajléktalanok helyzetének rendezése a fő célja annak a javaslatnak, amelyet Vecsei Miklós, a Hajléktanokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke által a kormányhoz benyújtott javaslat tartalmaz.

A javaslat szerint középtávú stratégiát kell kidolgozni a hajléktalanság visszaszorítása érdekében, amelynek lényege, hogy mindenki lakhasson valahol, ne kelljen az utcára vagy máshova kényszerülnie.

A stratégia három részből állna, amelynek első lényeges pontja, hogy a tömeges hajléktalanságot megszüntessék. Jelen pillanatban országosan mintegy 30-35 ezer ember mondható hajléktalannak - mondta Vecsei Miklós.

A koncepció lényeges pontja, hogy a hajléktalanság megoldása a lakhatás megteremtése. Arról van szó, hogy a társadalom ismerje el annak szükségességét, hogy mindenki lakjon valahol és ehhez megfelelő támogatást is nyújtson.

Lényeges felvetése a kormány elé terjesztendő javaslatnak, hogy a "szegény" embereket ne lehessen utcára tenni csak azért, mert nem tudják fizetni bizonyos költségeiket.

Vecsei Miklós hozzátette: a szociális ellátás javítására lenne szükség ahhoz, hogy ezeknek az embereknek a gondjait meg tudja oldani a társadalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×