eur:
389.91
usd:
362.03
bux:
68420.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fodor: hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t

Helyenként éles vita folyt az SZDSZ csütörtöki kihelyezett frakcióülésén a Fejér megyei Velencén - értesült az MTI név szabad demokrata forrásokból. Fodor Gábor pártelnök szerint viszont hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.

Az MTI információi szerint a zártkörű megbeszélésen a frakciótagok egy része szóvá tette, hogy a párt ügyvivői testülete az ő megkérdezésük nélkül döntött a szakértői kormány ötletéről.

A felszólalók jelentős része a szakértői kormány felvetése ellen foglalt állást és élesen kritizálta a pártelnök utóbbi időben tett nyilatkozatait, amelyek véleményük szerint meggondolatlanok és követhetetlenek voltak. Emellett felvetették, hogy a jövőben a pártnak a tartalmi politizálást kell előtérbe helyeznie, és az ország egészét érintő fontos ügyekkel, például a gazdaság- és szociálpolitika kérdéseivel kell foglalkoznia.

A távirati irodának név nélkül nyilatkozó szabad demokrata források arról is beszéltek, hogy a frakcióülés résztvevői egyúttal megerősítették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című megoldási javaslatát továbbra sem tekintik tárgyalási alapnak.

Fodor Gábor pártelnök csütörtökön este az MTI információira reagálva azt mondta, hogy "jó és hasznos vita" folyt a frakcióülésen. Elmondása szerint itt is, mint a viták során általában, sokféle álláspont elhangzik, és ezek közül néhányat kiemelni "színtiszta politikai manipuláció".

A délutáni megbeszélés alapján Fodor Gábor azt a következtetést vonta le, hogy megerősödött az SZDSZ egysége. Véleménye szerint ezért hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
×
×
×
×