eur:
390.68
usd:
366.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A betegek negyede gyógyszer nélkül marad

Egy friss felmérés szerint továbbra sem kapnak elegendő segítséget a betegek a patikákban az olcsóbb készítmények megvásárlásához.

A Spatium Consulting kutató és tanácsadó cég ügyvezetője az InfoRádióban elmondta, hogy az országszerte tartott 184 próbavásárlás alapján kiderült: minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad, mert nem tudnak adni a recepten szereplő termék helyett másikat.

Gergely Péter közölte: a legnehezebben azokhoz az olcsó szerekhez - a többi között vérnyomáscsökkentőkhöz, nyugtatókhoz és antidepresszánsokhoz - lehet hozzájutni, amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az InfoRádióban azt mondta: valóban rosszabb helyzetbe került a gyógyszerellátás, de a patikusok szerinte továbbra is megfelelően látják el feladataikat.

Horváth Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyógyszergazdaságossági törvény miatt nem tudnak megfelelő készleteket felhalmozni a patikusok, ezért nem adhatnak minden esetben olcsóbb szereket.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×