eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Még egy hétig lehet diákhitelt igényelni

Már csak egy hetük maradt diákhitel-igénylésük leadására azoknak, akik új kérelmezőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni - közölte a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

Õri András elmondta: szintén szeptember 15-ig kell leadni az engedményezési adatlapot is mindazoknak a diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét.

Az idén bevezetett engedményezés lehetővé teszi, hogy a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozzanak a diákhitellel rendelkező hallgatók.

Õri András emlékeztetett arra, hogy szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt diákhitel a felvehető összege. A plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×